Türkiye Yenilenebilir Enerji Kapasitesini Son 10 Yılda 3'e Katladı
Perşembe günü İstanbul'da düzenlenen yenilenebilir enerji konferansında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar Türkiye'nin enerji durumu hakkında konuşma yaptı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan bayraktar yapmış olduğu açıklamada, yenilenebilir enerji kaynak potansiyelinde Türkiye son on yıl içerisinde gözle görülür bir artış sergilediğini söyledi.
Türkiye'nin kurulu güç kapasitesi yıl sonuna kadar toplam 91.267 megawatt (MW) olarak hesaplanmıştır. Yenilenebilir enerji on yıllık bir süre zarfında 15.500 MW'lik bir yenilenebilir enerji kapasitesinden 91.267 MW'ye yükselmiştir.
Yenilenebilir Enerji Görünüm Konferansı'nda Bayraktar, " Yenilenebilir enerji tesislerindeki kurulu güç toplam kurulu gücün %49'unu oluşturuyor." dedi.
TEİAŞ'ın bilgilerine göre toplam kurulu gücün yaklaşık %6,6'lık kısmını güneş enerjisi oluşturmakta. Toplam kurulu gücün %8,3'ünü ise 7,600 MW'lık kurulu güç ile rüzgar enerjisi oluşturmakta.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin elektrik talebinin 2023 yılına kadar saatte 376 milyar kilowatt'a çıkmasını beklediğini ve artan talebin yerel ve yenilenebilir kaynakların daha fazla entegrasyonunu gerektirdiğini vurguladı.
Bayraktar aşağıda ki açıklamaları da ekledi:
" On yıldan kısa bir sürede Türkiye kurulu yenilenebilir kapasitesini 45.000 megawatt'a üçe katladı. Türkiye ayrıca yenilenebilir enerji projelerine yaklaşık 40 milyar dolar yatırım yaptı. Fakat talebin artmasıyla önümüzdeki on yılda güneş enerjisine 11.000 MW ve rüzgar enerjisi kapasitesine 10.000 MW eklemeyi planlıyoruz." dedi.
Okunma Sayısı: 958
Yenilenebilir Enerji
Enerji Konferansı
2023
Benzer Haberler