Türkiye Varlık Fonu’ ndan Enerji Sektörüne Dev Yatırım

Türkiye Varlık Fonu’ ndan Enerji Sektörüne Dev Yatırım

Türkiye Varlık Fonu (TVF); madencilik, yerli kaynak ve de petrokimyadan enerji üretimi projeleri ile yabancı sermaye ya da özel sektör iş birlikteliğine dayanan “sıfırdan yatırım” kapsamında ki projelerde yatırım yapacağını açıkladı.

“Değişim Başlıyor” ana teması ile uygulanması planlanan Yeni Ekonomi Programı, 2020-2022 dönemini kapsıyor. TVF yetkililerinden gelen açıklamalara göre; enerji sektöründe ki bazı maliyetleri ve ithalatı en aza indirmeye yardımcı olacak projeler desteklenecek. TMF destekleri ile sondaj ve maden arama çalışmalarının tüm hızıyla devam edeceği, rastlanan yeni rezervlerin ise, ekonomiye hızla kazandırılacağı bilgisine ulaşıldı. Bu konuda Türkiye Varlık Fonu, finansman mekanizmaları ile birlikte ilerleyerek yeni bulunan enerji rezervlerini, ekonomiye kazandırmayı hedefliyor.

2020-2022 Döneminde Enerji Projelerine Yatırım Fonu Desteği

Türkiye Varlık Fonu’nun 2020-2022 dönemine ilişkin, Yeni Ekonomi Program’ ı içerisinde, enerji sektörüne dair olan yatırımlara ilişkin yeni bakış açısı da dikkat çekti. Enerji piyasasına yönelik yapılan bu olumlu destek ile Türkiye Varlık Fonu ilk kez; kamu dışında bir iş birliği içine girerek, enerji yatırımlarında yer alacak.

Yeni Ekonomi Programı

Yeni Ekonomi programı çerçevesinde yürütülmesi planlanan, enerji verimliliği sağlayacak projelerin hızlandırılması ile bu projelerde ki maliyetlerin düşürülmesine önem verilmesi bekleniyor. Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanlarında ve bu alanda kullanılan teknolojide, dışarıya bağımlılığı azaltacak projelerin de devam edeceği bilgisi alındı. Bunla beraber bor madeni başta olmak üzere; madenlerin işlenerek, katma değeri olan ürünlere dönüştürüp, uluslararası piyasaya sunulması da söz konusu. 

Okunma Sayısı: 912

  • PAYLAŞ :

Yeni Ekonomi Programı enerji üretimi sıfırdan yatırım

Benzer Haberler