Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali Bu Senede Renkli Geçecek

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali Bu Senede Renkli Geçecek
Bu yıl 12.cisi düzenlenecek olan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, Türkiye Fransız Kültür Merkezi ve Salt Beyoğlu salonlarında, 21-25 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kaynaklarının önemine dikkat çekmek amacıyla her sene düzenlenen film festivalinde, bu senede birbirinden ilginç yapımları izleyeceğiz.
Festivalin amacı, insanların birbirleriyle ve yaşadıkları çevreyle uyumlu olması olarak tanımlanıyor. 2008 yılından bu yana düzenlenen festivalde, geçmiş senelerde olduğu gibi bu sene de, sürdürülebilirlik kavramına ve doğanın döngüleri ile uyumlu yaşama felsefesine sahip kişiler bir araya gelecek. 

Festival bu sene Institut Français de Turquie (Türkiye Fransız Kültür Merkezi) ve SALT Online salonlarında gerçekleştirilecek. İstanbul’da 21-25 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan festivalde dünyanın farklı yerlerinden hikayeler, belgesel tadında izleyici ile buluşacak. 

Festival Filmleri Etki Odaklı


Festivalde gösterilecek belgesel filmlerin farkındalık yaratması ve izleyenleri etkilemesi amaçlanıyor. İlham veren belgeseller, izleyicinin çevreye duyarlı olmasını ve geri dönüşümün önemini kavramasını sağlıyor. 
SYFF 2019 festivalinde gösterilen belgesel filmler, dünyada çevre ve enerji kullanımı adına olan biteni tüm gerçekliğiyle gösteriyor. İzleyicilerin dünyada mevcut olan sistemleri anlaması ve empati kurması sağlanıyor. 

Festivalde Küresel Sorunlar Ele Alınıyor


Küresel sorunların yaşandığı dünyamızda, fosil bazlı enerji kaynaklarının yoğun olarak kullanılması, çevrenin kirlenmesine ve birçok hastalığında hiç olmadığı kadar gün yüzüne çıkmasına neden oldu. 
Alternatif enerji kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanılmasıyla, küresel çapta yaşanan çevre sorunlarının büyük ölçüde önüne geçilebilir. 

SYFF bu kapsamda, sorunları ve çözüm önerileri ile ön plana çıkan belgesel filmlerin gösterildiği festival olarak ön plana çıkacak. 

Çağımızda birçok kişinin karmaşık olarak nitelendirdiği ve çözülemez gibi görünen sistemler, gösterilecek filmler ile daha anlaşılır hale getirilecek. Dünyanın birçok ülkesinden film gösterimi ise farklı kültürlerde enerji işlerinin nasıl yürüdüğünü bizlere net bir şekilde gösterecek ve ufkumuzun açılmasını sağlayacak. 

Festival kapsamında, izlenecek filmlere ilham verecek konuşmacılar da yer alacak. Ayrıca müzisyenler ve performans gösterileri de festival kapsamında izleyicilere keyifli anlar yaşatacak.
Festivalde yer alacak programlar, www.surdurulebiliryasam.tv adresinden de takip edilebilecek. 

Okunma Sayısı: 753

  • PAYLAŞ :

Sürdürülebilir yaşam film festivali 2019 Enerji verimliliği Film festivali

Benzer Haberler