Shell&Turcas, EPDK Tarafından İdari Para Cezası Aldı

Shell&Turcas, EPDK Tarafından İdari Para Cezası Aldı
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Shell&Turcas Petrol Anonim Şirketi'nin zam öncesi  yakıt  ikmali yaptığı sebebi ile  Şirket  hakkında  2 milyon  750 bin TL tutarında idari para cezası uygulanmasına  karar verdi.

EPDK'nın, 17 Eylül 2019 tarihinde  herhangi bir arz sıkıntısı yaşanmamasına rağmen bayilerinin istediği akaryakıtı vermediği ya da çok sınırlı miktarda verdiğine dair şikayetler üzerine Shell&Turcas Petrol Anonim Şirketi hakkında açtığı soruşturma sonuçlandı.

Enerji  Piyasası Düzenleme Kurulu, soruşturma açtığını şu sözler ile belirtti, 

“İsmi ne olursa olsun, hiçbir dağıtım şirketinin serbest piyasa koşullarında belirlenen akaryakıt fiyatları üzerinden manipülasyon yapmasına ve tüketiciyi mağdur etmesine izin verilmeyeceği bilinmelidir. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu piyasa faaliyetlerini bozacak bu tip girişimlerle ilgili gerekli adımları atmakta tereddüt göstermeyecektir”.

EPDK tarafından değerlendirilen soruturma dosyası, 14 Eylük 2019 tarihinde Suudi Arabistan Krallığına ait ARAMCO tesislerine yapılan saldırıyı izleyen günlerde bayisi olan istasyonlara fiyat artışı öncesi kısıtlı akaryakıt ikmali yaptığı veya hiç akaryakıt ikmali yapmadığı tespitleri nedeniyle Shell&Turcas Petrol Anonim Şirketi hakkında 2 milyon 750 bin TL tutarında idari para cezası uygulamasına karar verdi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, konu hakkında  şöyle  konuştu;

“Sektörümüz için belirlediğimiz kurallara uymayanlar, piyasa işleyişine zarar verenler, vatandaşımızı mağdur edenler yaptıklarının bedelini de ödemek durumunda kalır. Akaryakıt sektörümüzde el birliği ile çok sağlıklı bir piyasa yapısı kurduk ve sektöre yönelik cezalarda hızlı bir düşüş sağladık. Elbette cezalarla anılan bir kurum olmak istemiyoruz ama kimse de bizim rehavete kapılacağımızı, usulsüz uygulamalara sessiz kalacağımızı düşünmesin. Umarım bütün akaryakıt dağıtıcıları bu soruşturmanın sonucunu; cezanın tutarı ile değil daha “dikkatli ve hizmet odaklı ” çalışmayı hatırlatan bir mesaj olarak hatırlar.”

Okunma Sayısı: 1138

  • PAYLAŞ :

EPDK Shell&Turcas Adli Para Cezası

Benzer Haberler