Petrol Son 10 Yılda En Kötü Düşüşünü Yaşadı

Petrol Son 10 Yılda En Kötü Düşüşünü Yaşadı
Dünya genelinde  hızla yayılan koronavirüsün küresel etkileri ile petrol de büyük ölçüde fark oluşturdu. Petrol fiyatları son  on yılın en büyük  haftalık kaybını yaşadı.

Hızla yayılan koronavirüsün tüm dünyayı  sarsması  ve beraberinde  OPEC ve ortaklarının fiyatları desteklemek için anlaşmaya varacağı durumunun güçlenmesi  ile beraber 2011 yılından bu  yana en büyük  haftalık kaybını gerçekleştirdi.
New York'ta vadeli  petrol kontratları, virüs salgınına ilişkin  korkulan  Wall Street'te hisselerinin yaklaşık 10 yılın  en büyük  kaybına neden olmasının ardından düşüşünü altıncı  güne taşıdı. Ham petrol fiyatlarının bu  yıl  yaklasık %14 düşmesi ile birlikte, OPEC ve ortaklarının gelecek hafta Viyana'da gerçekleştirecekleri toplantı öncesi satış  dalgasını durdurmak  için bir anlaşmaya yakın  olduğuna ilişkin işaretler var.

OPEC'in üst düzey  yöneticisi, kartel  ve ortaklarının, virüsün dünya ekonomisini 2009'dan  beri en kötü performansını göstermeye itmesi ile birlikte anlaşmaya ulaşma konusunda "yenilenen bir taahhüt" göstermekte olduğunu söyledi. Suudi Arabistan son haftalarda üretimin daha da kısılması için bastırıyor, ancak Rusya şimdiye dek temkinli bir tutum takınmış durumda. Petrol piyasaları için yegane iyi haber ise, mevcut fiyat seviyelerinin ABD'li  kaya petrolü üreticileri için ekonomik olmaması.

Ham Petrol Stokları ABD'de Arttı

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ülkedeki ticari ham petrol stoklarının gecen hafta 500 bin varil artışla 443,3 milyon varile yükseldiğini açıkladı. Piyasa beklentisi stokların 2,5 milyon varil artacağı ön görülüyordu.

Ticari  ham petrol stoklarına dahil olmayan stratejik ham petrol stokları, geçen hafta değişmeyerek 635 milyon varil seviyesinde kaldı.

Aynı dönemde ABD'nin benzin stokları ise 2,7 milyon varil (yüzde 1) azalarak 256,4 milyon varile geriledi.

Petrol Üretimi Azaldı

Ham petrol ithalatı ABD'de geçen hafta daha önceki haftaya bakarak günlük ortalama 330 bin varil  azalışla 6,22 milyon varil olurken, petrol ihracatı ise günlük ortalama 93 bin varil artışla 3,66 milyon varile yükseldi.

Okunma Sayısı: 1178

  • PAYLAŞ :

Petrol koronavirüs ithalat OPEC

Benzer Haberler