Mustafa Yılmaz 2020’nin 2. Çeyreğinde Elektriğe Zam Olmayacağını Söyledi

Mustafa Yılmaz 2020’nin 2. Çeyreğinde Elektriğe Zam Olmayacağını Söyledi
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, bugün yapılan kurul toplantısında 2020 Nisan-Haziran dönemine ilişkin elektrik tarifelerinin belirlendiğini bildirerek, 2020 yılının ikinci çeyreğinde elektrik fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Mustafa Yılmaz, "2020 yılı Nisan- Mayıs- Haziran aylarına yönelik herhangi bir fiyat artışı söz konusu değildir" ifadesini kullandı.  

Koronavirüsle mücadele sürecinde elektrik ve doğalgazda kesinti yapılmaması ile ilgili de değerlendirmelerde bulanan Yılmaz, enerji sektörünün üzerine düşen fedakârlığı yapması gerektiğini vurguladı.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz sözlerine şu şekilde devam etti:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın elektrik ve doğal gaz kesme konusunda verdiği mesaj çok net. Sosyal devlet olmanın gereği ile biz de bu süreci yakından takip ediyoruz. Hizmetlerin aksamaması ve vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi hayati önem taşıyor. Enerji sektöründe görev yapan herkesin çok daha dikkatli, çok daha titiz çalışması gereken günlerdeyiz. Kurum olarak Bakanlığımızla eşgüdüm ve tam bir işbirliği ile çalışıyoruz ve ilerleyen günlerde alınması gereken yeni tedbirler olursa bu tedbirleri de vakit kaybetmeden alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın”

Akaryakıt sektöründe ise

Akaryakıt sektöründen gelen dönüşümlü çalışma ve bazı bayilerin belirli saatlerde kapatılması yönündeki taleplerini de değerlendiren Başkan Yılmaz; henüz böyle bir adımın gündemlerinde olmadığını kaydetti.

Hayatın akışında sorumlulukların ve ihtiyaçların sürdüğünü ve bu noktada akaryakıt sektöründeki hizmetlerin aksamamasının önemini vurgulayan EPDK Başkanı Yılmaz, “Vatandaşlarımız 7/24 akaryakıta ulaşabilmeli ve bu konuda en ufak bir sıkıntı ile karşılaşmamalı. Ancak piyasanın sürdürülebilirliğinin korunması için -vatandaşlarımızı da mağdur etmeyecek şekilde- yeni önlemler almak söz konusu olduğunda Kurumlarımızla irtibatlı şekilde üzerimize düşeni yaparız” dedi.

Okunma Sayısı: 1561

  • PAYLAŞ :

elektrik doğalgaz akaryakıt Mustafa Yılmaz EPDK

Benzer Haberler