Günlük Elektrik Üretiminin %50’sini Kömür Karşıladı

Günlük Elektrik Üretiminin %50’sini Kömür Karşıladı

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Yük Tevzi Bilgi Sistemi’nin, 13 Ekim tarihinde elde ettiği kayıtlara göre; elektriğin %50’si kömürden elde edildi. 13 Ekim’de ki elektrik üretiminin kaynaklara göre yüzdelik oranları ise; rüzgâr %7, akarsu %4, baraj %22, jeotermal %3, biyokütle %1, doğal gaz %10, linyit %20, taş kömür %1, asfaltit kömür %1, ithal kömür %28 şeklinde sıralandı.

Kömürle Elektrik Üretim Rekoru

13 Ekim tarihinde açıklana resmi kayıtlar; günlük elektrik üretiminde ki rekorun kömüre ait olduğunu gösteriyor. Elde edilen verilere göre; Pazar günü üretilen elektriğin %50’sini sadece kömür grubu oluşturuyor. Kömür ile elektrik üretimi sağlayan santrallerin, 13 Ekim’de bir rekor kırdığı resmi veriler ile de ortaya konuldu.

Kömür Elektrik Üretiminde Üst Sırada

Elektrik üretimine yarayan kaynaklarda son dönemin en büyük rekorunu kömür kırdı. Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Yük Tevzi Bilgi Sistemi tarafından, 13 Ekim tarihinde elde edilen verilerden oluşturulan sonuçlara göre; kömür santrallerinin elektrik üretimindeki payı yüzde 50’lerde seyretti. Bu oran ile son günlerin kaynak rekoruna birinci sıradan kömür yerleşti. Kayda geçen oranlar arasında; yüzde 26 pay ile ikinciliğe HES'ler (Hidroelektrik, barajlı - akarsu) sahip olurken, üçüncü sırada da yüzde 10’luk bir pay ile doğal gazla çalışan santraller yer aldı. Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının, elektrik üretiminde ki payı ise; yüzde 7 olarak kayda geçti. 

Okunma Sayısı: 765

  • PAYLAŞ :

Kömür Elektrik üretimi Üretim payı TEİAŞ

Benzer Haberler