Güneydoğu Enerji Forumu, Gaziantep’de Düzenlenecek

Güneydoğu Enerji Forumu, Gaziantep’de Düzenlenecek
Güneydoğu Enerji Forumu, Gaziantep’de Düzenlenecek

26 Kasım 2019 tarihinde, Gaziantep ilinde “Güneydoğu Enerji Forumu” düzenlenecek. Gaziantep Ticaret Odası öncülüğünde düzenlenecek olan foruma; 27 Nolu Mimarlar, Mühendisler ve Yapı Denetim Firmaları Meslek Komitesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi destek verecek. 

Enerji forumu, “Enerjimiz Güneş Olsun” sloganı ile gerçekleştirilecek. Enerji krizinin yaşandığı günümüzde, küresel enerji savaşları giderek artmaya başladı. Forumda bu konuya dikkat çekerek, yenilenebilir enerjide milli üretimin artırılması tartışılacak. Güneş ışınlarının kalma süresinin fazla olduğu Güneydoğu bölgesinde, “çatı uygulamaları doğru bir şekilde nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı aranacak. Ayrıca enerjide yerli üretime nasıl geçileceği konuları masaya yatırılacak.
Yenilenebilir enerjinin toplumsal bir kültür haline getirilmesi gibi konular da forumun önemli konuları arasında yer alacak.  
Foruma Önemli İsimlerin Katılması Bekleniyor

Enerji forumuna birçok değerli isim katılacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan başta olmak üzere, güneş enerjisi yatırımcıları ve birçok araştırma kuruluşlarından uzmanların da katılımı bekleniyor. 
Ayrıca foruma katılması beklenen enerji şirketlerinin temsilcileri de, sektördeki deneyimlerini paylaşacak. 
Forumda yazar Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan “Yeni Dünya Dengeleri ve Enerji Jeopolitiği” hakkında konuşma gerçekleştirecek. Bir diğer konuşmacı olarak yer alacak olan MB Holding Onursal Başkanı Muharrem Balat da önemli  açıklamalarda bulunacak. 

Enerji forumunda oturum başkanlığını, Şişecam Araştırma ve Teknolojik Geliştirme Başkanı Prof. Dr. Şener Oktik yapacak. Birinci oturumun konusu “Gelecek Enerjimiz Güneş” olacak. 

Güneydoğu Enerji Forumu Programı


Birinci oturumda ayrıca, GÜNDER Başkanı Kutay Kaleli, EPDK – Elektrik Piyasası Daire Başkanı Dr. Refik Tiryaki ve SolarTürk Yönetim Kurulu Başkanı Osman Özberk konuşmacı olarak önemli değerlendirmelerde bulunacak. 

İkinci oturumun konusu, “Güneş Enerjisi Santrali Çatı Uygulamaları” olacak. İkinci oturuma, ODTÜ Fizik Bölümünden Prof. Dr. Bülent Akınoğlu başkanlık yapacak. İkinci oturumda ayrıca, PEM Enerji Genel Müdürü ve EDEASDER Başkanı Şahin Bayram, Gümüşhane Üniversitesi Enerji Mühendisliğinden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Talat Özden, ÇATIDER Başkanı Yaşar Şenal ve ELDER Koordinatörü Şadi Büyükkeçeci, çatı uygulamaları ile ilgili deneyimlerini paylaşacaklar. 

Güneydoğu Enerji Forumu, 26 Kasım 2019 Salı günü, 09.00 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. 

Okunma Sayısı: 897

  • PAYLAŞ :

Güneydoğu Enerji Forumu 2019 Güneş Enerjisi EPDK

Benzer Haberler