Giresun Fındık Üreticilerine TANAP’ TAN Büyük Destek

Giresun Fındık Üreticilerine TANAP’ TAN Büyük Destek
TANAP, güzergahı üzerinde bulunan Giresun’a yenilenebilir enerji desteği sağladı. Azerbaycan’da üretilen gazın Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşınmasını içeren TANAP projesi kapsamında bugüne kadar birçok çalışma gerçekleştirildi. Bu çalışmalardan bir tanesi de, Giresun fındık üreticilerine yönelik olarak sağlanan mali yardımdır. Güneş enerjisi kullanılarak elektrik enerjisi tedarik etmek isteyen çiftçilere yönelik olarak toplam, 3 milyon 949 bin TL kredi desteği sağlandı. 

Proje GTB Tarafından da Destekleniyor


Giresun Ticaret Borsası (GTB) tarafından da desteklenen “Lisanslı Depolama Tesisinde Güneş Enerjisinden Elektrik Enerjisi Üretimi” projesi 14 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. Hizmete giren projenin finansmanı, TANAP tarafından sağlandı. 
Güneş Enerjisi Tesisi İhtiyacın %45’ini Karşılayacak

Geçtiğimiz aylarda törenle açılışı yapılan tesiste, çatı üzeri güneş enerjisi sistemi de kuruldu. Tesis tam kapasite ile çalıştığında 600 kW elektrik enerjisi elde edecek. Tesisten elde edilen elektrik enerjisi, çevrede yaşayanların enerji ihtiyacının %45’ini karşılayabilecek. Ayrıca yıllık 435 bin TL tasarruf yapılması bekleniyor. 
Projeden; Borsaya üye olan üreticiler, sanayiciler ve çevre illerde bulunan sektör mensupları yararlanacak. Projeden yararlanan kuruluşların elektrik enerjisi maliyeti bu sayede %30 oranında düşecek. Ayrıca fındık üreticilerinin gelirlerinde artış sağlanmış olacak. 

Güneş enerjisi tesisinin 3 yıl içerisinde; 100 bin müstahsil, 128 adet fındık kırma ve işletme tesisi ve fındık ihraç eden 500 işletmeye hizmet etmesi bekleniyor.

TANAP’TAN 6,8 Milyon TL Destek


Güneş enerjisi tesisinin açılışında konuşan TANAP projesinin genel müdür Saltuk Düzyol, “Türkiye ve Azerbaycan ülkeleri iki dost ve kardeş ülkedir. İki ülkenin işbirliğiyle ortaya çıkan; insana, iş sağlığı ve güvenliğine ve çevreye saygı göstererek, Türkiye ve Avrupa gaz tedariğini sağlamaya çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Düzyol ayrıca, “Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları vesilesiyle, Türkiye’deki 20 ili kapsayan proje güzergahı boyunca, bölge halkının ekonomik ve sosyal kalkınmasını destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz.” Açıklamalarında bulundu. 

Düzyol yaptığı açıklamada, TANAP güzergahı üzerinde bulunan Giresun iline, toplam maliyeti 3 milyon 949 bin TL olan Güneş Enerjisi projesine destek sağladıklarını belirtti. TANAP ayrıca birbirinden farklı 13 projeye daha katkıda bulundu. TANAP SEIP olarak proje toplamda 6.8 milyon TL projelere yatırım sağlamış oldu.

Okunma Sayısı: 775

  • PAYLAŞ :

Güneş Enerjisi Tanap Elektrik Enerjisi

Benzer Haberler