Enerjisa Yeni Yılda Hisse Başına 60 Kuruş Temettü Ödemesi İstedi

Enerjisa Yeni Yılda Hisse Başına 60 Kuruş Temettü Ödemesi İstedi
Türkiye'nin elektrik dağıtım ve perakende  satış alanında  önde  gelen şirketi Enerjisa Enerji, 2019'da ki hedefini gerçekleştirerek  hisse  başına 60 kuruş temettü ödemesi önerdi. 2019 yılı içerisinde  faiz ve  vergi sonrası serbest nakit  akışı ilk defa pozitife dönen Enerjisa Enerji, 1,4 milyar TL yatırım gerçekleştirdi.

Enerjisa Enerji'nin %20'lik kısmı halka açık ve  ana sermayedarları Sabancı Holding ve E. ON. Enerjisa,  31.12.2019 tarihi itibariyle mali tablolarını açıkladı. Geçen yıla göre elektrik dağıtım ve perakende satışında 4,609 milyon TL ile konsolide  faaliyet gelirlerin, %20 arttırdı. Bulunulan dönem içerisinde  baz alınan net  kara ise %60 artış ile 1.175 milyon TL'ye yükselerek, 2019 hedeflerini aştı.

Enerjisa Enerji CFO'su Michael Monser, "Enerjisa Enerji olarak, uzun vadeli ve sürdürülebilir başarı elde edebilmek için, makroekonomik trendleri ve regülasyon değişimlerini her dönem yakından takip ederek, etkin risk yönetim politikaları geliştiriyoruz. Bunun sonucunda da 2019 yılında hedeflerimizi büyük ölçüde aşarak hissedarlarımıza önemli bir büyüme yarattık. Bu başarı, öngörülü, tedbirli, ileri görüşlü ve çevik yönetim yaklaşımımız ile birlikte değişken piyasa şartlarında yol alabilme yeteneğimiz sayesinde elde edilmiştir." dedi.

Yapılan yeni yatırımlar ile büyüme devam edecek

Enerjisa Enerji CEO'su Murat Pınar "Tüm zorlu koşullara rağmen 2019 yılını doğru stratejik hamlelerle başarılı bir şekilde tamamladık. Bu başarıda kuşkusuz düzenleyici çerçevenin sürekli destekleyici olması, öngörülü risk yönetimimiz ve elbette ekibimizin özverili çalışmalarının payı çok büyük. Bu başarılı sonuçların ardından, Yönetim Kurulumuz Olağan Genel Kurul’a hisse başına 60 kuruş temettü ödenmesini önerecektir.

Enerjisa Enerji olarak hem yatırımcılarımıza, hem de diğer tüm paydaşlarımıza en yüksek faydayı sağlamayı amaçlıyoruz. 2019 yılında elde ettiğimiz başarılı finansal sonuç, önümüzdeki dönemde operasyonlarımızı daha ileri taşıyacak yatırımlar için önemli bir baz teşkil edecektir.” dedi. Şebeke ve teknoloji alanlarındaki yatırımlara devam ederek sürdürülebilir ve sağlıklı büyüme trendinin süreceğine de inandığını belirten Murat Pınar, “Enerjisa Enerji olarak öncü ve lider bir şirket olmanın getirdiği sorumluluklarımızın bilinciyle hareket ederek, her dönemde çağın ve beklentilerin önüne geçmeyi hedefliyoruz." dedi.

Okunma Sayısı: 1298

  • PAYLAŞ :

Hisse senedi Enerjisa Enerji temettü

Benzer Haberler