Enerji Bakanlığı 2020’de Sertifikalı Enerji Verimliliği Eğitimi Verecek

Enerji Bakanlığı 2020’de Sertifikalı Enerji Verimliliği Eğitimi Verecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı, 2020 yılında 5 farklı alanda enerji verimliliği eğitimi vereceğini duyurdu. 


Enerji Bakanlığı tarafından verilecek olan sertifikalı eğitimleri 1 adet, Sanayi ve Bina Etüt Proje eğitimi ve 4 adet Enerji Yöneticisi eğitimi şeklinde gerçekleştirilecek. 7 Şubat-28 Şubat 2020, 9 Mart-13 Mart 2020, 6 Nisan -17 Nisan 2020 ve 8 Haziran -19 Haziran 2020 tarihlerinde Enerji Yöneticisi eğitimleri başlayacak. Ayrıca, 23 Mart-27 Mart 2020 tarihlerinde Bina Etüt Proje eğitimleri gerçekleştirilecek. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre 2020 yılında Sanayi Etüt Proje eğitimi yapılmayacak. 


Eğitimlere ilginin yoğun olduğu, 17-28 Şubat ve 9-20 Mart tarihlerinde yapılacak olan Enerji Yöneticisi eğitimlerinin şimdiden dolduğu öğrenildi. 


Eğitimler 30 Kişi Kontenjanı ile Sınırlı


Eğitim programlarında yer alacak kişi sayısı, bakanlık tarafından 30 kişi olarak belirlendi. Kontenjanın sınırlı olması nedeniyle, 2019 yılında Bakanlık bünyesine katılan personele öncelik tanınacak. 


Özellikle Enerji Yöneticisi eğitim başvurularında kamu kurumlarından gelen taleplere öncelik tanınacak. Kamu kurumu dışından gelen başvurular ise durum çerçevesinde değerlendirilecek. 


Eğitimler Üniversitelerin ve Özel Sektörün İşbirliği ile Gerçekleştirilecek


EVÇED, TMMOB Makine Mühendisleri Odası, Korkut Ata Üniversitesi, Efektif Endüstriyel Enerji A.Ş, Siemens Sanayi ve Ticaret A.Ş ve Som Akademi Eğitim ve Yönetim Hizmetleri tarafından, enerji yöneticisi eğitimleri verilecek. 


Etüt Proje Eğitimleri ise; EVÇED, TMMOB Makine Mühendisleri Odası, Korkut Ata Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek. 


Başvuruda Neler İsteniyor?


Kamu kurumdan başvuru yapmak isteyenlerin: 

Bağlı oldukları kurum tarafından sağlayacakları resmi yazı (Kurumda enerji yöneticisi konumunda olmadığını ve yetkili personelin eğitime katılacak olan kişiyi enerji yöneticisi olarak görevlendireceğini taahhüt eden),

Eğitim için hazırlanan kayıt formu ve ekleri. 


Yukarıda istenen belgeleri sağlamaları gerekiyor.


Bireysel olarak yapılacak olan başvurularda ise; 

Başvuru dilekçesi,

Bakanlıktan temin edilecek kayıt formu ve ekleri,

Eğitim ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu


Yukarıdaki belgelerin tamamlanması gerekiyor. 


Eğitim Ücretleri Ne Kadar?


Kamu kurumlarında görev yapan kişiler ücretsiz olarak eğitimlerden yararlanabilecekler. Ancak bu kişilerin bağlı oldukları kurumda daha önce Eğitim Yöneticisi olarak görev yapmamış olması gerekiyor. Ayrıca eğitim sonunda, katılan kişilerin eğitim yöneticisi olarak görevlendirilmesi şartı aranıyor. Enver portalı kayıtlarına göre eğitime katılacak olan kişilere Başbakanlık tarafından onay verilmesi de diğer şartlar arasında yer alıyor. Bu kapsamın dışında kalan ücretlendirme ise, aşağıdaki gibi olacak: 


Etüt Proje Eğitimi 3 modül 4.940 TL

Enerji Yöneticisi Eğitimi 2 modül 2.470 TL

Enerji Yöneticileri için Etüt Proje eğitimi 3 modül 2.470 TL


Okunma Sayısı: 1162

  • PAYLAŞ :

Sanayi ve Bina Etüt Proje Eğitimi Enerji Yöneticisi Eğitimi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı

Benzer Haberler