Elektrikli Ev Aletleri Ne Kadar Enerji Harcar?

Elektrikli Ev Aletleri Ne Kadar Enerji Harcar?

Ev ve ofis ortamında kullanılan enerjinin hesaplanması, tasarruf açısından önemlidir.  En çok enerji harcayan ev ve ofis cihazları, rezistanslı olanlardır.  Rezistanslı olan elektrikli ev aletleri; Çamaşır makinesi, fırın, bulaşık makinesi, kurutucu makineler, tost makinesi olarak sayılabilir.

Tasarruf sağlamak adına en çok enerji tüketen cihazların, ne kadar enerji harcadığının hesaplanması gerekir.

Televizyon Ne Kadar Elektrik Harcar?

55 ekran boyutlarında LED televizyon saatte 25 Watt, bir günde ise 300 Watt elektrik harcar. Aşağıda televizyonun boyutlarına göre ne kadar enerji harcadığı sıralanmıştır:

·        60 ekran televizyon, saatte ortalama 36 Watt,

·        80 ekran LED özellikli televizyon saatte 50 Watt,

·        108 ekran LED televizyon saatte ortalama 75 Watt,

·        164 ekran LED televizyon ise saatte ortalama 150 Watt, elektrik harcar.

Görüldüğü üzere ekran boyutları arttıkça, harcanan enerji de artmaktadır. Aynı şekilde televizyonların özellikleri arttıkça, tüketilen enerji de o oranda artış göstermektedir.

Buzdolabı Ne Kadar Enerji Harcar?

Enerji sınıfı arttıkça, elektrikli ev aletlerinin harcadıkları enerji de düşer. Enerji sınıflarına göre buzdolaplarının harcadığı enerji değerleri aşağıda sıralanmıştır:

  • ·        A+ mini buzdolabı günde 300 Watt,
  • ·        A+ orta boyutlarda bir buzdolabı (410 Litre) günde 950 Watt,
  • ·        A++ enerji sınıfında ve 490 litre hacme sahip olan bir buzdolabı, günde ortalama 800 Watt,
  • ·        A++ enerji sınıfına sahip ve 630 litre hacme sahip bir buzdolabı bir günde ortalama olarak 1000 Watt enerji harcar.

Çamaşır Makinesi Ne Kadar Enerji Tüketir?

Evde en çok kullanılan beyaz eşyalardan bir tanesi de çamaşır makinesidir. Çamaşır makinelerinin ne kadar enerji harcadıkları, aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır:

  • ·        A+++ enerji sınıfında ve 7 Kg kapasiteli bir çamaşır makinesi saatte ortalama 800 Watt,
  • ·        A++ enerji sınıfına sahip ve 5 Kg kapasiteli çamaşır makinesi saatte ortalama 650 Watt,
  • ·        A+++ enerji sınıfında ve 10 Kg kapasiteli çamaşır makinesi saatte ortalama 1000 Watt elektrik enerjisi harcar.

Klima Ne Kadar Enerji Tüketir?

Klima cihazları oldukça fazla enerji tüketirler. Aşağıda sıraladığımız enerji tüketim miktarlarından da bu durum görülebilir:

  • ·        9000 BTU Inverter özelliği bulunan ve A+ enerji sınıfına sahip bir klimada ilk enerji tüketimi 2900 Watt değerindedir. Daha sonra saatte ortalama 700 Watt elektrik enerjisi tüketir. Bahsettiğimiz bu değer, ısıtma özelliği için geçerlidir. Soğutmada ise açılış değeri 2500 Watt civarındadır. 1 saatte ortalama 700 Watt elektrik enerjisi harcar.

  • ·        13600 BTU A++ Inverter özelliği bulunan bir klima ısıtma yapıyorsa, açılış olarak 4000 Watt elektrik enerjisi harcar. Saatte ise ortalama 1000 Watt enerji tüketir. Soğutma için ise açılış olarak 3400 Watt, her saat başı ise ortalama 800 Watt enerji harcar.

Ev Elektriğinde Tasarruf Nasıl Sağlanır?

Ülkemizde bütçeden en çok pay ayrılan saha enerjidir. Enerji ithali, her yıl cari açıkların yaşanmasına neden olmaktadır. Cari açığın bir nebze olsun azaltılabilmesi için etkili tasarruf yöntemlerinin uygulanması gerekir. Evde ya da ofiste uygulayacağınız basit tedbirlerle, enerji tasarrufu sağlayabilir, ülke ekonomisine yardımcı olabilirsiniz. En etkili tasarruf adımları aşağıda sıralanmıştır:

  • ·      Evde kullanılan su ısıtıcılarına alüminyum folyolar ile yapacağınız ısı yalıtımı, %10 elektrik tasarrufu yapmanızı sağlayacaktır.
  • ·        Açık olan tüm elektrikli eşyaları kapatmanız ve fişten çekmeniz yararlı olacaktır.
  • ·        Mikrodalga fırın, geleneksel fırınlara oranla %70 daha az elektrik enerjisi harcar.
  • ·        Aydınlatmalarda Dimmer anahtarı kullanarak, ışığın miktarını ayarlayabilir ve tasarruf sağlayabilirsiniz.
  • ·        Klima filtrelerini düzenli temizleyerek, cihazınızın daha az elektrik harcamasını sağlayabilirsiniz.

Okunma Sayısı: 65832

  • PAYLAŞ :

Enerji Televizyon Klima Buzdolabı

Benzer Haberler