Elektrik Tedarikçinizi Değiştirerek, Zamlardan Daha Az Etkilenebilirsiniz

Elektrik Tedarikçinizi Değiştirerek, Zamlardan Daha Az Etkilenebilirsiniz

Geçtiğimiz günlerde EPDK, 2019 Ekim ayında uygulamaya konulacak olan elektrik birim fiyatlarında ki zam oranlarını açıklamıştı. Bu zam haberinin ardından ise; elektrik zamlarından daha az etkilenmenin yolu aranmaya başlandı. Elektrik kullanımı ile ilgili uygulamaya konulan yeni zamlar ile birlikte; mesken, ticarethane ve sanayi tarifesi kullanıcılarının aylık fatura giderleri geçen yıla göre artmış durumda. Mesken faturalarında geçen yılın Nisan ayı ortalamalarına göre; % 54, iş yeri faturalarında ise; %103’lük bir artış söz konusu. Yapılan zamdan önce, tedarikçi şirketini değiştirmeyen elektrik kullanıcıları, bir önce ki aya nazaran faturalarını 14,9’luk bir artış ile ödeyecek.

Elektrik kullanıcılarının birçoğu; kullandıkları elektriğin kendilerine devlet tarafından sağlandığını, bu nedenle de tedarikçisinde herhangi bir değişikliğe gidemeyeceğini düşünüyor. Ancak bu güne baktığınızda; elektrik dağıtım şirketlerinin büyük bir çoğunluğunu özel şirketlerin oluşturduğunu göreceksiniz. Tüketici bu durumu kendi lehine çevirmek için elektrik tedarik şirketlerinin fiyatlarını birbirleri ile kıyaslayabilir, en uygun gördüğü tedarikçiden elektriğini satın alabilir.  Farklı tedarikçi şirketlerin, tüketiciye sunduğu ucuz elektrik kullanma seçeneklerini değerlendirerek, yapılan elektrik zamlarından daha az etkilenebilir ve tasarruf yapabilir.

Elektrik Zammının Nedeni Nedir?

Son günlerde elektrik ile ilgili yapılan zam sürekli gündemde yer alıyor. Elektrik üretimindeki maliyetin artması ile beraber, bunun faturalara yansıması da kaçınılmaz oldu. Tüketiciye elektrik üreten tedarikçilerin maliyetlerindeki artış, faturalarda da kendisini hissettirirken; elektrik tedarikçisi şirketlerin değiştirtilmesi gündeme geldi.

Elektrik Tedarikçisi Değiştirme

Elektrik tüketicisinin, tedarikçisini değiştirebileceği internet sayfalarından birinin kurucusu ve sektör profesyoneli olan bir uzman bu konu ile alakalı şöyle dedi: “Elektrik fiyatları 1 Ekim'  den geçerli olmak üzere zamlandı. Bu zam kaçınılmazdı, zira fiyatların maliyetlere göre belirlenmemesi elektrik şirketlerini bir hayli zorda bırakacaktı. Fiyatlandırma politikasının maliyetleri yansıtmaması tedarik şirketlerini oyun dışında bırakarak orta ve uzun vadede elektrik enerjisi arz güvenliğinde risk yaratabilir. En pahalı elektrik ise olmayan elektriktir. Ayrıca bu durum piyasadaki rekabetin sekteye uğramasına da neden olurdu. Kısacası fiyatlandırmanın adil yapılmaması orta ve uzun vadede tüketicilerin çok daha pahalı elektrik kullanacakları anlamına gelir. Dolayısı ile fiyat güncellemelerinin zamanında yapılması rekabeti açacak ve tüketiciler eninde sonunda kazançlı çıkacaktır. Son olarak; tüketiciler, cep telefonu operatörü değiştirir gibi tedarik şirketi değiştirebileceklerini de akıllarından çıkartmamalı” şeklinde görüşlerini bildirdi.

Okunma Sayısı: 713

  • PAYLAŞ :

Serbest Tüketici elektrik tüketimi tedarikçi değişimi Elektriğe zam ucuz elektrik

Benzer Haberler