Çin Yenilenebilir Enerji Kullanım Payını Arttırdı

Çin Yenilenebilir Enerji Kullanım Payını Arttırdı

Çin elektrik üretiminde yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanım payını yüzde 41,5’e yükseltti.

Çin de yenilenebilir enerji kaynakları üzerine düzenlenen yasalar sonucunda, on yılı aşkın süredir yenilenebilir enerji kullanımını arttırarak ve yeni teknolojiler geliştirmesi ile piyasa içerisinde bir  dünya lideri haline geldi.  Çin Ulusal Enerji İdaresi Direktörü Li Ye, Çin de elektirik kurulu gü. kapasitesinde son yıllarda fosil yakıtlar kullanılmadan 800 gigawatt a GW kadar ulaştığını ve bu sayının toplamda ki enerji kaynaklarının yüzde 41,5 ini oluşturduğu belirtti.



China Daily'de  yer alan bir  habere  göre, merkezi  yetkililer 12. ve 13. Beş Yıllık Plan (2011-20) dönemlerinde  yenilenebilir  enerji  teknolojilerinin araştırılması  ve geliştirilmesi  için 434,66 milyon  dolar ( milyar yuan) yatırım  teşviki gerçekleştirdi. Önümüzdeki 14. Beş Yıllık Plan (2021-25) döneminde, Çin  genelinde rüzgar ve güneş enerjisi  şebekesini artırarak  yeşil  enerji  payının daha da  artırılması bekleniyor.



Bloomberg Yenilenebilir  Enerji  Finansmanı  Çin  Araştırma  Koordinatörü Kou Nannan, pazar  odaklı  rekabetin artmasının Çin'in yenilenebilir  enerji  kaynak sektörünün gelişimini daha da  arttıracağını söyledi. 2018' Çin'de üretilen elektriğin yüzde  26,7'si (1,867,000 gigawatt saat), yenilenebilir kaynaklardan elde edilmiştir. 



Okunma Sayısı: 1055

  • PAYLAŞ :

Yenilenebilir Enerji Elektrik Çin

Benzer Haberler