Asya Bu Yüzyıl Rüzgar Yatırımlarında Lider

Asya Bu Yüzyıl Rüzgar Yatırımlarında Lider

Asya bu yüzyıl ortalarına gelindiğinde Dünyada ki en kapsamlı rüzgar enerjisi üretici konumuna gelmeyi planlıyor. Küresel kara tipi enerji üretiminde ve de açık deniz yatırımlarında büyük bir sıçrama göstereceğe benzeyen Asya 2050’de enerji yatırımları ile lider olacak.

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı tarafından gelen açıklamalarda “Future of Wind” raporuna yer verildi. Bu rapora göre; 2050 senesine kadar Asya'nın yatırımlarının enerji üretimi üzerinde yoğunlaşacağı düşünülüyor. Dolayısı ile Asya; karasal rüzgar enerjisinde 50,offshore yatırımlarında ise %60’tan fazla bir paya sahip olacak. Küresel anlamda bir yatırım devi olması öngörülen Asya'nın rüzgar yatırımları ile dünyada bir numara olacağı IRENA raporunda da yer alıyor. Küresel rüzgar enerjisinde ki kapasitesini arttıracak olan Asya'nın, 6000 GW’nin de üstüne çıkması bekleniyor. 2018 yılı raporlarına göre 230 GW olan rüzgar enerjisi, 2050’ de 2600 GW kadar artacak. Asya’yı takip eden ikinci sırada ise; Kuzey Amerika yer alıyor. Karasal rüzgar enerjisi yatırımı %23 olan Kuzey Amerika denizüstü rüzgar yatırımlarında ise; %16’lık bir paya sahip.

Hedeflenen İklim İçin Yatırımlar Artmalı

Elektrifikasyon ile rüzgar enerjisi,  bu yüz yılının ortasına kadar küresel elektrik talebinin sadece üçte birini karşılayabilecek düzeyde. Bu oranlara göre; Paris Anlaşması’nda yer alan iklim hedeflerinin, dört biri kadarı karşılanıyor. Anlaşmada yer alan hedeflerin yerine getirilmesi için ise her yıl; denizdeki yatırımların 10 kat, karadaki yatırımların 4 kata kadar artması gerekiyor.

Okunma Sayısı: 762

  • PAYLAŞ :

Paris Anlaşması Asya offshore rüzgar enerjisi

Benzer Haberler