Amazon Yenilenebilir Enerji Projelerine Dahil Oldu

Amazon Yenilenebilir Enerji  Projelerine Dahil Oldu
Amazon, ABD'de ve Avrupa'da 30 MW civarında  yenilenebilir enerji  kapasitesine  erişim sağlayacak  dört  projeye  dahil  olduğunu bildirdi. Dünyanın ilk ve en büyük e-ticaret  bulut  işlem uzmanı  Amazon, 2022 yılında Vasternorrland’da gerçekleştirilmesi planlanan  İsveç karasal rüzgar projesinden 122 MW satın alacak.

Amazon ayrıca, İspanya'da 2021'de faaliyete geçecek olan 50 MW'lın yeni  bir  güneş  enerjisi çiftliği ile sözleşme imzaları.
Amazon, ABD'nin Virginia eyaletinde Halifax County'ye 65 MW'lık bir  güneş  enerjisi  sözleşmesi  olduğunu  belirtti.   Canadian Solar, Amazon ile Yeni Güney Galler’deki 146-MWp / 110-MW Gunnedah güneş çiftliğini içeren bir güç satın alma anlaşması (PPA) imzaladığını açıklayarak daha fazla bilgi verdi. Bu tesisin 2021 yılına kadar ticari faaliyete geçmesi  bekleniyor. Amazon, Amazon Web Services (AWS) tarafından işletilen veri merkezlerinde kullanılmak üzere toplamda bu tesislerden yılda yaklaşık 840.000 MWh elektrik sağladı. Amazon, bugüne kadar 2.200 MW’ın üzerinde kapasiteyi temsil eden 26 adet kamu hizmetinde rüzgar ve güneş enerjisi projesi başlatmış. Ayrıca şirket, 122 MW toplam kapasiteye sahip dünya çapında gerçekleştirme ve sıralama merkezlerine 50’den fazla güneş çatısı kurmuş.

Amazon Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcısı Kara Hurst, “Bu yeni yenilenebilir enerji projeleri, 2024 yılına kadar % 80 yenilenebilir enerjiye ve 2030’a kadar % 100 yenilenebilir enerjiye giden yol haritamızın bir parçası.” dedi. Şirketin nihai hedefi 2040 yılına kadar net sıfır karbon elde etmek.

Okunma Sayısı: 1191

  • PAYLAŞ :

Amazon Güneş Enerjisi Santali Sürdürülebilirlik Rüzgar Enerjisi

Benzer Haberler