Akaryakıt İstasyonlarının Çatısına Güneş Enerjisi Kurulacak

Akaryakıt İstasyonlarının Çatısına Güneş Enerjisi Kurulacak

Temiz enerjiye bir katkı da özel sektörden geldi. PÜİS (Petrol Ürünleri işverenler Sendikası)  ve Solaray güneş enerjisi şirketi işbirliğine giderek, Türkiye’deki binlerce akaryakıt istasyonlarının çatısına güneş enerjisi panelleri kuracak. 

Güneş enerjisi sistemi ile akaryakıt istasyonlarının elektrik ihtiyacının tamamının karşılanması hedefleniyor. 

Türkiye genelinde PÜİS bünyesinde faaliyet gösteren toplam 9 bin 200 akaryakıt istasyonu bulunuyor. Yapılan protokol kapsamında tüm akaryakıt istasyonlarının çatısına fotovoltatik özellikli güneş enerjisi panelleri yerleştirilecek. Böylece akaryakıt istasyonları ihtiyaçları olan elektriği üretebilecek. Aynı zamanda ihtiyaç fazlası elektrikte devlete satılacak. 

Kurulum İşlemlerini Solaray Firması Gerçekleştirecek


Yenilenebilir enerji sektöründe, yurtdışı ve yurtiçi birçok projeye imza atan Solaray enerji, özellikle güneş enerjisi sektöründe, büyük yatırımları bulunan bir firmadır. Firmanın deneyimlerinden yararlanılarak, Türkiye genelindeki binlerce akaryakıt istasyonları, güneş enerji panelleri ile donatılacak. PÜİS ile yapılan protokol kapsamında, akaryakıt istasyonları GES tesisi olarak da çalışacak. 

Tüm sistemin; proje dönüşümü, izin ve ruhsat işlemleri, malzeme tedariği ve montaj işlemleri, Solaray enerji tarafından yürütülecek. Aynı zamanda GES’lerin sigorta, bakım, onarım ve izleme işlemleri de firma tarafından yapılacak. GES projelerinin finansman ihtiyacı da, Solaray Enerji finans departmanı tarafından karşılanacak. 

Akaryakıt İstasyonları Kazanç Sağlayacak


Son günlerde ekonomik sıkıntılar içinde bulunan birçok akaryakıt istasyonu, projenin gerçekleşmesi ile birlikte, rahat bir nefes alacak ve gelir elde etmeye başlayacak. 

Konuyla ilgili PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, “Akaryakıt bayileri ekonomik olarak zor bir dönemden geçiyor. İstasyonların en büyük gider kalemlerinden biri olan elektrik tüketiminin istasyonlara kurulacak güneş panellerinden elde edilmesi, bayileri ekonomik olarak bir nebze de olsa rahatlatacak. Bu proje hayata geçirildiğinde binlerce akaryakıt istasyonu kendi ürettiği elektriği tüketecek. Üretim fazlası elektrikte devlete satılarak, piyasaya arz edilecek. En temiz enerji, yenilenebilir enerjisidir. Bu açıdan da çok doğru bir projeye imza attığımızı düşünüyoruz. Solaray Enerji ile yaptığımız protokolün bayilerimize ve ülkemiz ekonomisine hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” açıklamalarında bulundu.

Ayrıca İmran, “Solaray Enerji firmasından gerektiğinde, finansman destekte alacağız. Bundan sonraki süreçte firma ile işbirliğimiz devam edecek. Önümüzdeki günlerde yenilenebilir enerji kapsamında, daha farklı projelere de imza atmayı düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Okunma Sayısı: 1213

  • PAYLAŞ :

Solaray PÜİS Güneş enerji santrali Yenilenebilir enerji

Benzer Haberler