Abdi İbrahim Tesislerinde Yenilenebilir Enerji Kullanacak

Abdi İbrahim Tesislerinde Yenilenebilir Enerji Kullanacak

Türkiye’nin köklü ilaç firmalarından olan Abdi İbrahim, sürdürülebilir enerjiye destek sağlamak amacıyla, tüm tesislerinde yenilenebilir enerji sistemleri kullanacağını açıkladı. 

1 Ocak 2020 tarihinden itibaren firma, tüm tesislerinde rüzgar ve güneş enerjisi sistemleri kullanarak, enerji üretimine katkıda bulunacak. 

İlaç firmasının; Esenyurt ilçesinde bulunan kimyasal ilaç üretim tesisi, biyoteknolojik ilaç üretim tesisi AbdiBio, AR-GE merkezi ve insansız teknolojistik merkezi başta olmak üzere tüm yardımcı konumunda olan işletmelerinde uygun olan alanlara, rüzgar ve güneş enerjisi sistemleri yapılacak. Abdi İbrahim firması 2020 yılına kadar, bünyesinde bulunan tüm işletmelerdeki karbon ayak izini sıfırlamayı planlıyor. 

Rüzgar ve Güneş Enerjisi Kullanımı Kademeli Olarak Gerçekleştirilecek


Abdi İbrahim Kamu İlişkilileri ve Kurumsal İletişim Direktörü Dr. M. Oğuzcan yaptığı açıklamada, “Abdi İbrahim’in yenilenebilir enerji kullanımı uygulamasını ilk olarak üretim tesislerimizde başlatacağız. Daha sonra kademeli olarak, tedarik sürecinden, hammadde alımına ve oradan da pazarlama ve satış aşamasına kadar tüm tesislerde rüzgar ve güneş enerjisi sistemleri kuracağız. Son tüketiciye kadar planımızı uygulamaya çalışacağız ve 2030 yılına kadar en büyük hedefimiz olan şirketin karbon ayak izlerini sıfırlayacağız” ifadelerine yer verdi.

Dr. Oğuzcan Bülbül Abdi İbrahim markasının 2025 vizyonu arasında, sürdürülebilirlik stratejisinin bulunduğunu belirterek, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Türkiye’deki üretim tesisimizin tamamında kullandığımız elektriğin yenilenebilir olmasını sağladık. Abdi İbrahim bu adımıyla tüm üretiminde yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanarak bu konuda sektöründe bir ilk olmayı başardı.”

Bülbül ayrıca 2020 yılı başından itibaren, hedeflerine ulaşmak için çalışmaya başlayacaklarını da sözlerine ekledi. 

Abdi İbrahim Kompleksinde Yüzde 100 Temiz Enerji Kullanılacak


Firmanın Esenyurt ilçesinde bulunan üretim kompleksinde rüzgar ve güneş enerjisi ile elektrik üretimi gerçekleştirilecek. Projenin hayata geçmesi durumunda, 15.868 evin elektrik ihtiyacını karşılayacak düzeyde elektrik enerjisi üretmeyi planlıyor. Şu anda kompleksin yıllık enerji tüketiminin 44.405.118 kilowatt saat olduğu belirtildi. 
Ayrıca şirket yenilenebilir enerji kullanımı ile birlikte, 9.737 aracın karbon salınıma denk olan kirliliği de önlemiş olacak. Kirletilen havayı temizlemek için gerekli olan 29.211 ağaç dikilmesine de gerek kalmamış olacak. 

Okunma Sayısı: 950

  • PAYLAŞ :

Abdi İbrahim Yenilenebilir Enerji Güneş enerjisi Rüzgar Enerjisi

Benzer Haberler