2020 Yılında Enerji Sektöründe Neler Olabilir

2020 Yılında Enerji Sektöründe Neler Olabilir
2019 yılı adeta enerji zamlarının yılı oldu. Son aylarda; doğalgaz, elektrik ve suya yapılan zamlar, yenilenebilir enerjiye olan ihtiyacı bir kez daha gündeme getirdi. Ayrıca akaryakıt ürünlerine gelen zamların bir kısmı, ÖTV vergisinde kısıntıya gidilmesiyle bir nebze olsun karşılanmış oldu. 

2020 yılında ise gündemdeki önemli konulardan bir tanesi, Termik elektrik santrallerindeki baca filtreleri olacak. Bilindiği üzere, termik santral işletmecileri, sürekli olarak hükümetten ek süre talebinde bulunuyorlardı. Vatandaşlar tarafından yoğun eleştiri aldıktan sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, meclise gelen yasa tasarısı veto edildi. Veto edilen yasanın ardından, yükümlülüklerini yerine getirmeyen santrallerin kapatılıp kapatılmayacağı konusu ise 2020 yılının ilk aylarında belli olacak. 

Yeni yılda gündemde olacak konulardan bir tanesi de güneş enerjisinde üreticilerin destek talebi olacak. Teşvik ve destek talepleri, 2020 yılında artarak devam edebilir. 

2020 yılının ortalarına doğru TANAP boru hattından Avrupa’ya taşınacak doğalgazın TAP’a verilmesi başlayabilir. 

Doğu Akdeniz’de 2020 Yılında Neler Olabilir?


2019 yılında Doğu Akdeniz bölgesinde, devasa miktarda doğalgaz rezervinin bulunması ile birlikte, birçok ülkenin ilgisi bu bölgeye kaymıştı. Ülkeler arasında anlaşmazlıkların baş göstermesi, uluslar arası deniz hukukunu bir kez daha gündeme getirdi. 

Özellikle Türkiye’nin bölgede doğalgaz arama faaliyetlerine başlaması ve KKTC üzerinden arama faaliyetlerini yürütmesi, birçok ülkenin itirazına neden olmuştu. 

Yakın zamanda ise Türkiye büyük bir hamle gerçekleştirdi ve Libya ile enerji ve güvenlik konusunda antlaşma imzaladı. 

Tüm bu gelişmelerden sonra “2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı” Resmi Gazetede yayımlandı ve programda önemli konulara yer verildi. Yıllık programa göre Türkiye, KKTC ruhsat sahaları ve Libya’da dahil olmak üzer 5 ayrı bölgede doğalgaz arama faaliyetlerine devam edecek. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise Preveze Deniz Zaferi kutlamalarında, konuyla ilgili yaptığı konuşmada “Bugün, Preveze Deniz Zaferi’nin 481’inci yıl dönümünü ve kahraman denizcilerimizin Deniz Kuvvetleri Gününü kutlamanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz. 27 Eylül 1538 tarihinde, Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa komutasındaki şanlı Türk donanmasının birleşik Haçlı donanmasına karşı kazandığı Preveze Deniz Zaferi, Türk denizcilik tarihinin en büyük zaferi ve dünya tarihinin de en önemli deniz savaşlarından biridir. Bu bilinçle Deniz kuvvetlerimizin etkinlik, caydırıcılık ve saygınlığı ile yerli ve milli savunma sanayimize önemli katkılar sağlayacak başta MİLGEM olmak üzere yerli ve milli projeler başarıyla yürütülmekte, hayata geçirilmektedir. Deniz Kuvvetlerimiz sahip olduğu imkan ve kabiliyetleri ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Ege, Doğu Akdeniz ve Karadeniz başta olmak üzere tüm denizlerde hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak için faaliyetlerine azim ve kararlılıkla devam edecektir.” Doğu Akdeniz enerji sahaları ile ilgili önemli mesajlar vermiş oldu.

Okunma Sayısı: 957

  • PAYLAŞ :

2020 Doğu Akdeniz Doğalgaz Güneş Enerjisi Termik Elektrik Santralleri

Benzer Haberler