12. Uluslar arası Enerji Kongresi ve Fuarı Gerçekleştirildi

12. Uluslar arası Enerji Kongresi ve Fuarı Gerçekleştirildi

Bu yıl 12.cisi düzenlenen Uluslar arası Enerji Kongresi ve Fuarı, 6 Kasım ile 8 Kasım tarihleri arasında, Ankara’da gerçekleşti. Ankara Ticaret Odası Congresium Kongre merkezinde yapılan etkinliğe, birçok bakan ve üst düzey yetkililer katıldı.

Ayrıca kongrede; enerji sektörünün önde gelen isimleri, yerli ve yabancı liderler yer aldı.

Geçmiş yıllarda düzenlenen enerji kongrelerinde açılış konuşmasını, heyetleriyle birlikte katılım gösteren; ABD, KKTC, Somali, Libya, Mozambik, Sudan, Suudi Arabistan ve Irak enerji bakanları yapmıştı. Bu sene farklı oturumlar şeklinde düzenlenen kongrede, yerli katılımcılar açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Kongreye bu yıl, 14 binden fazla delege ve 200 konuşmacı katılım gösterdi. Katılımcılar Türkiye ve Dünya enerji piyasaları hakkında bilgi edinme fırsatı yakaladılar.


Uluslar arası Enerji Kongresinde Birçok Konu Ele Alındı


2019 Enerji kongresinde aşağıdaki konular ele alındı:


•        Dünyada ve Türkiye’de Enerji piyasaları,

•        YEKA modelinin gelişimi ve yenilenebilir enerji kaynakları yatırımları,

•        Petrol ve Gaz arama faaliyetleri,

•        İklim ve çevre değişikliğinin etkileri ve

Daha birçok konu kongrede, uzmanlar ve katılımcılar tarafından tartışıldı.

Kongrede YEKA Konusu Etkin Bir Biçimde İşlendi

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olarak yer aldığı kongrede, Türkiye’nin gündem konusu olan YEKA (Yenilenebilir Enerji Kaynakları) etkin bir biçimde tartışıldı. Bu kapsamda konuşmacı olarak, Türkiye’nin enerji sektöründe önde gelen yatırımcıları da söz aldı.

Üst düzey kamu görevlileri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerinde katıldığı oturumlarda, Türkiye’nin makroekonomik profili çizildi ve istatistiki verilerle kapsamlı bilgiler verildi.

Maden sektöründe faaliyet gösteren firmalar için de yeni mevzuat düzenlemeleri ve ileride sağlanacak olan teşvikler, gündem olarak yer aldı.

Ayrıca oturumlarda, LNG (Sıvılaştırılmış Doğalgaz) ticareti hakkında katılımcılara kapsamlı bilgiler verildi.

Dominos Fuarcılık Kongreyi Düzenledi

Dominos Fuarcılık Yönetim kurulu başkanı, Murat Dilek yaptığı açıklamada, yatırım ajansı gibi çalıştıklarını ve Fuar tecrübelerinden dolayı, enerji sektöründe yer alan birçok yabancı yatırımcıların ilgisini Türkiye’ye çektiklerini dile getirdi.

Ayrıca Dilek, Türkiye’nin enerji merkezi olabilmesi için birçok ülkeyi gezdiklerini ve potansiyel yatırımcıları tespit etmeye çalıştıklarını da belirtti.

Fuar ve kongre sonrasında, yabancı yatırımcıların yatırımlarını artırması bekleniyor.


Okunma Sayısı: 829

  • PAYLAŞ :

Enerji Kongresi 12. EIF Uluslararası Enerji Kongresi YEKA

Benzer Haberler