1 Ocak’tan Önce Enerji Kimlik Belgenizi Alın!

1 Ocak’tan Önce Enerji Kimlik Belgenizi Alın!

Enerji kimlik belgesi başvuruları için belirlenen son tarih, 1 Ocak 2020 olarak belirlendi. İlgili kanun ve de yönetmelikler çerçevesinde belirlenen Enerji Kimlik Belgesi ile binaların sahip olduğu enerji, tüketim sınıflandırması ile sera gazı salını seviyesini belirliyor. Buna ek olarak binanın yalıtım özellikleri ile ısıtma ve soğutma sistemlerinde ki verimi arttırmak gerekli olan bilgiler de ediniliyor. 1 Ocak’a kadar alınması beklenen bu belgeler sayesinde; Türkiye’de ki enerji israfının önüne geçilmesi planlanıyor. 2020’den önce alınması beklenen belgelerin geçerlilik süreleri ise; 10 yıl olarak belirlendi.

Enerji Kimlik Belgeleri; A’ ile G arasında bir sıralamaya tabi tutuluyor. 2011 senesinden önce yapılmış olan binalarda sıralamada özellikle tek bir seviye olarak belirlenmiyor. Ancak 2011 sonrasından itibaren yapılmış olan tüm binaların enerji kimlik belgelerinin C seviyesinde olması bekleniyor. C kategorisinde verilen belgeler ise; enerji tüketimini en aza indiren kriterleri taşıyan binalara veriliyor.

Çankaya Belediyesi Enerji Kimlik belgeleri İçin Kolları Sıvadı

2011 sonrası yapılmış olan binalarda aranan C kategorisi kimlik belgesi için başvurunuzu yapmadan önce ilgili belediyelerden bir takım evrakları temin etmeniz gerekiyor. Çankaya Belediyesi de bu konuda kolları sıvadı. Belediyede bulunan Hoş Geldiniz Masası’nda bu konu ile alakalı belgeleri sizlere temin ediyorlar. Belediyeden alınması gereken belgeler ise; mimari proje ve ruhsat evraklarıdır.

Okunma Sayısı: 812

  • PAYLAŞ :

Enerji Kimlik Belgesi 1 Ocak Enerji Verimliliği EKB Enerji Tasarrufu enerji israfı

Benzer Haberler